Подсилването на имунната система е от първостепенно значение за ефективното й функциониране. Особено при децата. Защото за разлика от защитните сили на зрелия организъм, тези на децата са неукрепнали и много по-податливи на болестотворни влияния.
Задачата на родителя е да се грижи за регулярното подсилване на детската имунна система така, че тя да се бори ефективно срещу атаките на микробите и вирусите. И това може да се случи с изграждането на съвсем простичък, но постоянен режим в навиците на детето.

Освен рационалното хранене с плодове и зеленчуци; избягването на сладкишите и бонбоните; закаляването; ролята на кърменето, има и друг много важен фактор за укрепване на имунната система, който остава малко встрани от полезрението и това е движението на детето.

Специалистите категорично доказаха, че движението укрепва имунитета. За да достигнат до всеки орган, на елементите на имунната система им трябва добро кръвообръщение. Това става с мускулна активност, която подпомага движението на кръвта.

Мускулите са и най-големият консуматор на глюкоза, затова дете, което се движи активно, се предпазва от диабет. Освен това, обездвижването води до напълняване на децата.

Мастната тъкан произвежда вещества, наречени цитокини. Те са елемент на възпалителния процес, имунната система се бори с тях и се изтощава в стремежа си да ги неутрализира.

Затова пълните, обездвижени деца боледуват по-често. И не на последно място, когато детето се движи навън, то диша чист въздух, закалява се, създава си приятелства и емоции, психиката му е по-стабилна и по-малко боледува.

Ако искате децата ви да са здрави, остържете ги от мониторите и ги накарайте да спортуват или просто да се движат.

Марсианци ИмуноФорте сироп е подходящ:

  • за интензивна употреба в есенно-зимния период;
  • по време и след антибиотична терапия;
  • при необходимост от подпомагане имунната защита на детето.

Марсианци ИмуноФорте сироп съдържа висококонцентриран екстракт от черен бъз, бета глюкани, екстракт от шипка и витамин С.

Екстрактът от черен бъз (Sambucus nigra) е познат като едно от най-добрите натурални средства c благотворно влияние върху имунитета, а също така действа благоприятно и се препоръчва за поддържане нормалната функция на дихателната система. Още от древни времена черният бъз е бил традиционно използван при респираторни проблеми поради неговото благоприятно действие за състоянието на горните дихателни пътища.

Бета глюканите са природни полизахариди, които се извличат от микроорганизми (дрожди, бактерии), гъби и зърнени култури. В Марсианци ИмуноФорте сироп те са извлечени от дрождите Saccharomyces cerevisiae, за които се смята, че са най-добрият естествен източник на бета глюкани. Ролята на бета глюканите е свързана с нормалната функция на имунната система чрез активирането на ключови имунни клетки в организма, наречени макрофаги.

Екстрактът от шипка допринася за доброто общо състояние и естествената защита на организма. Шипката също е традиционно средство, използвано при простудни състояния.
Благодарение на антиоксидантния си ефект витамин С, подпомага доброто физическо състояние и нормалната функция на имунната система.