Метаболизъмът се отнася до различни химични реакции, които се случват вътре в организма за поддържане на живота. Метаболизъмът се разделя на две основни категории: катаболизъм и анаболизъм. Катаболните реакции включват разбивка на по-големите молекули на по-малки, а анаболните реакции включват синтеза на сложните молекули.

Метаболизмът включва мозъка, червата, хормони, молекули и мастни клетки, химикалите, които заедно повлияват на нашето тегло чрез регулиране на скоростта, с която се изгарят калории. Лошите хранителни навици, генетика, липсата на физически упражнения и йо-йо ефект и диетите често се свързват с бавен метаболизъм.

Метаболизмът е от жизненоважно значение за регулирането на всички телесни процеси. Специалистите заключават, че храната може да промени генната експресия, като се свързва с определени рецептори, които засягат метаболизъм. Качеството на храната и хранителните навици, стрес и нива на физическа активност, се отразяват върху обмяната на веществата.

Забавеният метаболизъм се нарежда сред основните причини за напълняване. В такива случаи най-естественият начин да се справите с излишните килограми е да ускорите метаболизма си.

А ето и няколко начина да го направите:

 • 1. Спорт
  Динамичните упражнения изгарят много калории за кратък период от време, затова редовните тренировки помагат да се изграждат мускулите и да се ускори метаблизма.
 • 2. Относно щитовидната жлеза
  Понякога причините за бавния метаболизъм се крият в проблеми с щитовидната жлеза, които могат да бъдат наследствени. В такива случаи се обърнете за съвет към вашия лекар.
 • 3. Бъдете внимателни
  Наследствените фактори играят голяма роля във възможностите на тялото да създава и изгаря енергия, затова внимавайте, когато променяте ежедневния си режим.
 • 4. Яжте червени чушки
  Към протеиновите храни, прибавяйте червени чушки, това ще ускори метаболизма. Ефектът от чушките е краткотраен (както и на други пикантни храни) – от половин до един час.
 • 5. Пийте зелен чай
  Зеленият чай съдържа вещество, наречено епигалокатехин галат, химикал, който ускорява метаболизма.
 • 6. Яжте малки порции, начесто
  Режимът на хранене с 5 малки хапвания е по-подходящ за доброто храносмилане, в сравнение с този с 2 или 3 големи хранения. Големите периоди между храненията забавят метаболизма.
 • 7. Не правете скоростни диети
  Скоростните диети неизменно водят до йо-йо ефект. Чрез тях, освен, че ще върнете килограмите си и ще стресирате работата на организма и то за значително по-голям период, отколкото трае самата диета.
 • 8. Подгответе се за забавяне
  С напредване на възрастта, метаболизмът неминуемо се забавя. И това се отнася до всички.
 • 9. Поддържайте теглото си
  Бързото сваляне на килограми забавя метаболизма. Ако имате нужда от отслабване изберете по-дългосрочен режим, съчетан със спорт.

ЛИКУИД ФОР ФИТ е хранителна добавка за здравословно поддържане на нормална телесна маса. Съдържа две групи съставки с различно действие. Растителни екстракти, които притежават диуретични и пречистващи детоксикиращи свойства, и растителни екстракти и минерали, способстващи за редуциране на телесните мазнини, като се запазва мускулната маса.
Благодарение на своята оригинална формула, ЛИКУИД ФОР ФИТ е мощен инструмент за борба с наднормените килограми.

ЛИКУИД ФОР ФИТ има целенасочено и комплексно въздействие върху причините за метаболитен дисбаланс, водещи до токсични задръжки и наднормено тегло.

Забавеният метаболизъм и нарушеният физиологичен баланс на основните органи, които се грижат за детоксикацията на организма, са сериозна предпоставка за поява на наднормено тегло.
Детоксикиращият и стимулиращ ефект на ЛИКУИД ФОР ФИТ благоприятства кръвообращението и обмяната на веществата и има диуретично и очистително действие, което, в съчетание с правилно и разнообразно хранене и физическа активност, ще бъде ваш добър помощник в трайното и здравословно отслабване.

ЛИКУИД ФОР ФИТ e част от програмата „Weight Management”, създадена от Detox Center. Продуктовата серия „Weight Management” е насочена към проблема за регулиране на телесното тегло. Тя включва продукти и процедури, чрез които се подхожда комплексно към този здравословен и естетичен проблем.

За постигане на висока ефективност на препарата, съставките в Liquid For Fit са внимателно селектирани.
Свойствата им са следните:

 • Артишок: диуреза, дренаж
 • Полски хвощ: дренаж, реминерализация
 • Болдо: дренаж, диуреза
 • Царевична свила: дренаж
 • Розмарин: диуреза, дренаж
 • Червена лоза: оросяване, уринарен антисептик