Кървене на венците

Кървенето на венците е един от основните симптоми, които показват възпаление. Другите симптоми са подуване, зачервяване и болка. Появата на тези признаци показва, че трябва да си запишете час при зъболекаря.

Най-леката форма на възпаление на венците е гингивитът. В по-голяма част от случаите той се предизвиква от зъбната плака и зъбния камък.

Не трябва да се пренебрегва факта обаче, че понякога той може да се дължи на други фактори. Има гингивити, които са свързани с различни хормонални промени, например по време на пубертета, по време на бременност, гингивит, свързан с менструацията при жените, или гингивит, свързан с диабет.

Някои лекарства предизвикват така наречените гингивални заболявания модифицирани от медикация. Възможо е да се развие гингивит и при дефицитно хранене поради липсата на витамини.

Някои заболявания на венците са с вирусен или микотичен (гъбичен) произход.

Ако гингивитът не се лекува своевременно, заболяването се задълбочава и се развива пародонтит, който засяга и по-дълбоките околозъбни тъкани и най-вече костта около зъбите. Неговото лечение е доста по-трудно и продължително, но ако не се лекува в даден момент се стига до загуба на зъбите.

За да се предотврати кървенето на зъбите е препоръчително да се посещава кабинета на зъболекаря веднъж на половин година и се извършва професионално почистване на зъбния камък или плака. Спазвайте стриктно препоръките на специалиста относно грижите за зъбите и венците, те са специфични за всеки.

Използването на мека четка за почистване на устата след всяко хранене също намалява риска от кървене на венците. Преди да се насочите към вода за уста се посъветвайте, кой вид е подходящият за вас. Това може да бъде солеви разтвор или разтвор на кислородна вода. Избягвайте употребата на съдържащите алкохол, тъй като само ще влошават състоянието.

Ограничаването на тютюнопушенето също е от полза. Ако кървенето на венците се появи след назначаване на дадено лечение, коментирайте проблема с лекуващия лекар.

За здрави венци, използвайте АКВАФРЕШ Вода за уста Фреш & Минти 500мл.

Вода за уста АКВАФРЕШ Вода за уста Фреш & Минти осигурява на цялото семейство хигиена на зъбите и защита на цялата устата, почиствайки местата, където четката за зъби пропуска. С 24 часова защита за зъбите, осигурена от активното вещество – флуорид, водата за уста създава щит, който предпазва повърхността на зъбите срещу атаката на захарната киселина през целия ден.
Приятната на вкус формула намалява лошия дъх, причинен от микроби и освежава дъха. Използвайте водата за уста АКВАФРЕШ Вода за уста Фреш & Минти заедно с паста за зъби и четка за зъби.

6 основни предимства в 1 продукт:

  • Защитава зъбите 24 ч. от захарна киселина
  • Укрепва емайла
  • Освежава дъха
  • Защитава устната кухина
  • Съдържа съставки за здрави венци
  • Приятен вкус