Сухите и лесно чупливи нокти са често срещан проблем при много жени. След като израснат, започват да се разслояват от връхчетата и често това продължава по цялата нокътна плочка. Често са слаби и растат много по-бавно в сравнение със здравите нокти.

Как да разберем, че имаме чупливи и слаби нокти?

Нежно притиснете двете страни на нокътната плочка една към друга. Ако нокътят ви не се прегъне вероятно имате чупливи нокти. Това са нокти, които нямат гъвкавост, цепят при удар и са напълно дехидрирани. В този случай много хора се обръщат към заздравителя за нокти, но това всъщност е най- лошият избор, защото прави ноктите още по- твърди.

Затова, за подпомагане на гъвкавостта се препоръчва ноктите да се третират с бадемово масло през нощта. При пилене, направете двете страни на ноктите си прави и леко заоблете връхчето- форма, която ще увеличи устойчивостта им. Формата на ноктите също може да увеличи устойчивостта им, защото помага при поглъщането на ударите.

Какво да направим?

  • Не забравяйте да пиете достатъчно вода.
  • Здравите нокти се нуждаят от биотин. Набавяйте си го с храни като карфиол, марули, фъстъци.
  • След като се изкъпете или миете чиниите, намажете добре ноктите и кожичките около тях с бадемово масло, то заздравява ноктите.
  • Правете лесно упражнение – притискайте връхчетата на пръстите (не ноктите) към твърда повърхност, това стимулира кръвообръщението и помага на ноктите.

Най-доброто решение при меки и чупливи нокти е МЕРЦ СПЕЦИАЛ драже.

Специално разработена формула на Мерц Специал Дражета доставя ценни за кожата, косата и ноктите вещества, които действат специфично за активиране на тяхното регенериране и растеж на нови клети. Мерц Специал Дражета съдържат желязо, калциев-съдържащи аминокиселини съдействат за поддържане структурата на ноктите отвътре.