Както мъжете, така и жените страдат от гъбични инфекции по половите органи. Обикновено при наличието им в единия от сексуалните партньори – гъбичките се предават при половия акт и се появяват и при другия участник в акта. Гъбичната инфекция се дължи на наличието на някои микроорганизма, от които главна роля има Candida albicans.
Тя е най-често срещана и упорита за лечение. Утихването на симптомите на болестта обаче не е сигурно доказателство, че сте се излекували от кандидоза. Понякога лечението трае с години и не трябва да се прекъсва докато болестта не се излекува напълно. В противен случай е възможно да се развие хронична кандидоза. Заболяването може да се появи не само във влагалището и по външните половите органи, но и по цялото тяло в кожните гънки.
Научно доказано е, че жените страдащи от хронична кандидоза, са неколкократно по-застрашени и от венерически заболявания.
Кандидозата често е причинена от замърсяване и лоша хигиена, слаба имунна система, прием на антибиотици, използване на интимни душ-гелове и парфюми. Предразположени към заболяването кандидоза са и хората, страдащи от захарен диабет, бременните и тези, които използват контрацептиви и водят интензивен полов живот. Гъбичната инфекция кандидоза може да бъде предадена и чрез полов контакт. Обикновено при мъжете това заболяване протича безсимптомно, което често е причина да не се взимат предпазни мерки и болестта бързо да се предаде на сексуалния партньор.

Симптоми

Симптоми на кандидозата са зачервяване и сърбеж по вулвата, вагината, пениса или ануса; течение с неприятна миризма; болка при миене.

Лечение

Интимохелп гел облекчава оплакванията, свързани с възпалението, гъбичките и бактериални инфекции на външните полови органи. С леко повишената си киселинност ( ph около 4) Интимохелп гел възстановява нормалната физиологична среда, като по този начин намалява чувството на дискомфорт и спира развитието на болестотворни микроорганизми.

Благодарение на своите овлажняващи и лубрикантни свойства допълнително предпазва от претривания, които често довеждат до развитие на инфекции в интимната област.

Начин на действие:

  • намалява дразненето, сърбежа и паренето
  • възстановява и поддържа нормалното ph в интимната област
  • ограничава / спира развитието на болестотворни микроорганизми.

Интимохелп гел се препоръчва:

  • като помощно средство при инфекции на външните полови органи
  • за възвръщане на нормалните ph-стойности в интимната област
  • с цел органичаване развитието на гъбична инфекция след антибиотично лечение
  • на жените, които често пътуват или посещават спа-центрове ( басейни, джакузи, сауна и солариум).

За постигане на оптимална защита от инфекции се препоръчва едновременна употреба с вагиналните таблетки Интимохелп.