Топлина, студ, електричество, слънчева радиация или някои химикали може да причинят изгаряне на кожата ни. Научете как трябва да се действа, ако страдате от този вид нараняване.

Като общо определение, ние знаем, че изгаряне е нараняване на кожата при контакт или експозицията на опасно средство, като топлина, студ, електричество, радиация от слънцето или на някои химикали.

Човешкото тяло толерира температури до 40 ° С; над тези градуси, естествената способност на кожата да регенерира се губи.

Видове изгаряния

Едно изгаряне може да бъде болезнено или не, в зависимост от неговия клас. Степента на изгаряне се определя от местоположението му в организма и дълбочината, която достига до кожата.

  • Първа степен изгаряния: засяга се само външния слой на кожата и се характеризира със зачервяване на кожата, тя става болезнена при допир. Често такова изгаряне настъпва при продължително излагане на слънце, особено през горещите дни на лятото.
  • Втора степен изгаряния: те са малко по-дълбоки и се характеризират с появата на мехури. Мехурите представляват отбранителна система срещу изгарянето, предпазват от инфекция и чрез течността, която съдържат, хидратират и така помогат за заздравяването на раната. Тези изгаряния са много болезнени.
  • Трета степен изгаряния: Тези изгаряния могат да доведат до овъглена тъкан. Нервните окончания, отговорни за предаването на болката могат да бъдат унищожени, а оттам да се каже, че изгарянията от трета степен не болят.
    Подобни изгаряния причиняват по-големи рискове за здравето, но особено важно при тях е каква степен от повърхността на тялото е засегната. При всички случаи е наложителна специализирана помощ в болница.

ЦиКатридина спрей е лесен и ефикасен начин да се справите с по-леките видове изгаряния по кожата.

Хиалуроновата киселина, която съдържа, е необходимо условие за реализиране на всеки един етап от процеса на регенерация на тъканта, ускорявайки заздравяването на повърхностни и дълбоки изгаряния и рани с различен произход.
Начин на действие: Цикатридина спрей образува два слоя на действие върху раната.

  • 1 -горен абсорбативен слой

осигурява абсорбция на раневия ексудат (възпалителен излив – излязлата при възпаление от стените на малките съдове течност) и намалява риска от мацерация (размекване на тъкани поради продължително въздействие на течности).

  • 2 -долен влажен слой

осигурява условия за стартиране на процеса на регенерация