С толкова много публикации за опасността от токсините, може да се зачудите, дали не трябва да детоксикирате тялото си. През годините е публикувана много информация за диети, процедури и други подходи за детоксикация. Истината обаче е, че много от тези практики са крайни в най-добрият и опасни в най-лошия случай.

Не забравяйте: Тялото ни е създадено с възможността да се детоксикира по естествен път.

В действителност, човешкото тяло се защитава много добре срещу повечето заобикалящи го заплахи. Това означава, че повечето хора не се нуждаят от тоници, прочитвания, или екстремни „само на лимонада“ диети. За съжаление, безброй детоксикиращи диети се предлагат на пазара, въпреки че изследвания са показали, че гладът и изключително ниският прием на калории – чести елементи на детоксикация диети – причиняват забавяне на метаболизма и повишаване на теглото след като гладуващият се върне към нормалното хранене.
Разбира се, ние се сблъскваме с голямо количество токсини в заобикалящият ни свят днес с които предишните поколения никога не е трябвало да се справят. Така че, истината е, че понякога тялото ни се нуждае от малко помощ.

Помощ с естествената детоксикация на тялото ви.

Първата стъпка за детоксикация на тялото ви е да се гарантира, че не го претоварвате с нови токсини. Премахнете от менюто си преработените храни, ГМО-та, третирани с пестициди храни и продукти. Също така, за да помогнете на тялото си да се справи с процеса по най-добрия и ненатоварващ начин може да преминете през един курс с естествен продукт или хранителна добавка като ВАЛМАРК ДЕТОКСЕЛИКСИР МАКС.

Отвъд свеждането на негативните неща до минимум, ето пет прости и безопасни начини да детоксикирате тялото си. Те не са крайни. Те не изискват огромни инвестиции или неудобни ситуации. И за разлика от някои други детокс процедури, тези са подходящи за всички.

5 лесни начина за безопасна детоксикация на тялото ви

  • 1. Глина

Ползите от глината са известни отдавна. На молекулярно ниво, глината бентонит има отрицателен заряд, който привлича положително-заредените токсини. Формата на бентонита наподобява миниатюрни визитни картички с отрицателно заредени плоски повърхности и положително заредени ръбове, осигурява изненадващо висока повърхностна площ и мощна привлекателна сила. Тъй като повечето токсини са положително заредени, глината ги прогонва от тялото по естествен път като ги привлича и задържа в ядрото си.

Дали приемате глина през устата или я използвате в баня за краката са – това прости начини да помогнете на тялото си да се отърве от токсични натрупвания. Като допълнителен бонус, пероралнивт прием на глина е чудесен начин да добавите важни минерали в диетата си.

  • 2. Добавете естествено детоксикиращи храни към менюто си.

Макар и крайните пости или екстремнидиети за детоксикация на тялото да не се препоръчват, добавяйки някои естествено детоксикиращи храни към менюто може да бъде изключително полезно. Те трябва да бъдат в допълнение към пълноценна хранителна диета. Тук са само някои от най-добрите примери:

Плодове – с високо съдържание на течности, плодовете помагат на организма да се промие от токсините. Те също са много лесни за освояване и пълни с хранителни вещества, допълнителен бонус в процеса на детоксикация.

Цитрусовите плодове – и по-специално портокали, лимони и зелени лимони подпомагат на организма при промиване на токсините и задвижването на храносмилателния тракт. Лимоновият сок подпомага черния дроб в естествените му пречистващи процеси. Опитайте да започвате всяка сутрин с топла чаша лимонова вода.

Зеленчуци – зелените растения ще помогнат даде хлорофилен тласък на храносмилателния ви тракт и имат силно прочистващ ефект за вашето тяло. Други храни, като лук, моркови, артишок, аспержи, броколи, зеле, брюкселско зеле, карфиол, цвекло, куркума, и риган са голяма помощ при прочистване на тялото. Те са с високо съдържание на естествени сяра и глутатион.
Чесън – този малък, хранителен продукт един от най-добрите детоксиканти, съществуващи в природата. Той стимулира черния дроб в производството на детоксикиращи ензими, които помагат за филтриране на токсичните остатъци в храносмилателната система.

  • 3. Дишайте дълбоко

Кислородът е ключов за процеса на усвояване на витамини и хранителни вещества в организма. Дълбоко дишане ви позволява да абсорбирате тези полезни неща по-ефективно. Дълбоко дишане също пре-зарежда вашата лимфна система чрез увеличаване на нивата на кислород, а това естествено води до детоксикация на тялото.

Въпреки, че дишането е автоматичен процес, повечето от нас не използват тази невероятна, вградена система за „детоксикация на тялото по естествен начин“ на пълният и капацитет. Няколко минути на ден съсредоточени върху дълбоко, бавно дишане са от съществено значение за доброто здраве.

  • 4. Почистване на кожата

Кожата е най-големият орган в тялото ви. И познайте какво се включва в неговата длъжностна характеристика? Точно така: елиминиране на токсини. В действителносте известно, че кожата е отговорна за 10 до 15% от общото отстраняване на токсини от тялото и понякога се нарича трети бъбрек.
Ексфолирането на кожата е един лесен и ефективен начин да се помогне на детоксикацията на тялото ви. Той подобрява външния вид на кожата чрез премахване на мъртвите клетки и помага на кожата да регенерира, а също така стимулира кръвообращението, лимфната система, и значително подобрява елиминирането на токсини.

  • 5. Упражнение

Не само, че упражнение ви накара да се чувствате по-добре, но това е един лесен начин да се помогне на тялото ви в естествената си процес на прочистване.
Движението стимулира процеса на детоксикация като дава тласък на всички системи на тялото. Когато тренирате,циркулацията на кръвта в целия организъмсе подобрява, с което се увеличава дистрибуцията на хранителни вещества до всички органи на тялото. Когато правите аеробни упражнения вие се потите обилно и токсините се освобождават през порите на кожата. Важно е да се изплакнете след обилно потене, за да се отърве от тези токсини.

Прочитвайте тялото си но го и пазете!

Част от здравословния живот е и намиране на радостите в живота. Изпадането в крайности в диетата, фитнеса, или детокс практиките могат на практика да ви лишат от здравословният живот, към който се стремите.