Течащ нос, постоянни настинки, повтарящи се грипове, стомашно-чревни вируси. Повечето родители смятат, че това са части от процеса на израстване на децата в детските градини и училищата. Но не всички деца са постоянно болни. Не всички деца са хремави. Не всички деца хващат чревните вируси.

Не трябва просто да приемаме здравословното състояние на детето ни за даденост. Всъщност можем да предприемем мерки за повишаване на иммунната им защита, скоростта на оздравяване и да им помогнем да постигнат по-добро общо здравословно състояние.

Ето как:

1. Започва се с правилната диета.

Детската имунна система може да отслабне ако е постоянно бомбардирана с храни, пълни с добавки, консерванти и захар. Когато едно дете има хранителна алергия, например, храносмилането страда, възпаленията и раздразненията скачат, което прави борбата на организма с вирусите и бактериите много по-трудна. Подобна е ситуацията и когато едно дете се храни с повече добавки и консерванти, отколкото тялото му може да обработи.
Захарта е показана в много клинични проучвания като подтискаща имунитета. За да предпазите добре децата си, ограничете общият им прием на добавки, консерванти, захар. Съсредоточете се върху изобилие от пресни зеленчуци, плодове, ядки, бобови растения, яйца и месо. Голяма помощ могат да окажат добавки като Марсианци гумени витамини, които не съдържат вредни подсладители и консерванти, но допълват дневните дози от необходими за нормалния растеж витамини и минерал, а също и подсилват имунната система.

2. Поддържайте микрофлората на детето си!

Пробиотиците са полезни бактерии, които се развиват в червата ни по естествен път. Те предпазват храносмилателните ни пътища, помагат ни за смилане на храната, съдействат за изчистване на токсините, и ни предпазват от нахлуващите бактерии и вируси. Когато този бактериален баланс при децата се разстрои, можем да видим промени в способността на детския организъм да се бори с инфекции.
В такива моменти е добре да се започне прием на пробиотични добавки като Марсианци Лактобацили, който допринасят за поддържане на нормалната чревна флора при децата.

3. Уверете се, че те получават достатъчно добър сън.

Повечето деца не получават необходимото количество сън. В зависимост от възрастта, децата се нуждаят от 10 до 14 часа сън на ден. Качеството на съня е най-важното. За да секретират правилно мелатонин (нашия хормон за сън), децата трябва да спят на тъмно, без нощна светлина. Тъй като електромагнитните честоти са доказани като имащи негативен ефект върху качеството на съня, се уверете че всичко в стаята на детето ви е излкючено за през нощта.

4. Хранителните добавки и билки могат да направят чудеса.

Най-добрите добавки за стимулиране на имунната система на детето са витамин D и цинк, бъз, шипка. За алергии, витамин С може да е от голяма помощ. Те се предлагат вече в удобна форма като Марсианци Имуноактив и Марсианци Имунофорте сироп.
Моля, консултирайте се с вашия лекар преди са започнете да давате на детето си нова добавка или билка.