Четири ключови фактора са отговорни за появата на акне:

1) Повишена себумна секреция
2) Запушване на порите – поява на комедони
3) Повишен бактериален растеж
4) Възпаление

Серията Eucerin DermoPURIFYER е специално създадена да противодейства ефективно и на 4-те фактора, отговорни за появата на акне.

DermoPURIFYER_cleanser

При акнеична кожа са препоръчителни меки измиващи средства, като измиващия гел Eucerin® DermoPURIFYER. Специалната му формула комбинира съставки, които нежно почистват грима и нечистотиите от лицето и в същото време матират и хидратират кожата. Така тя е подготвена за последващата грижа или терапия.

 

 

 

 

DermoPURIFYER_scrubТъй като живеем в доста замърсена околна среда, понякога имаме нужда и от допълнително почистване, което обаче да не травмира излишно кожата. Ексфолиращият гел на Eucerin DermoPURIFYER почиства порите в дълбочина и ефективно премахва мъртвите клетки и черните точки, без да изсушава кожата. Това се дължи на капсулираната млечна киселина, с която е подходящо да се третира и проблемната кожа на гърба и деколтето. По правило ексфолиантите е препоръчително да се ползват не повече от 1-2 пъти седмично.

 

 

DermoPURIFYER_tonerКато допълнителна грижа след измиване препоръчваме Eucerin® DermoPURIFYER Почистващ Тоник, който има анти-микробно и комедолитично действие. Той отваря запушените пори, без да изсушава кожата. Премахва излишния себум и предотвратява образуването на нови възпаления.

 

 

 

 

DermoPURIFYER_activeТъй като мастните жлези секретират себум и през нощта, можем да помогнем на кожата и да противодействаме на омазняването с активен нощен крем. Особено подходящи са продуктите, съдържащи киселини от групата на т.нар. аклфахидрокси киселини. Те регулират производството на себум и действат противовъзпалително. Същевременно фино излющват мъртвите клетки, за да намаляват запушването на порите. Активният нощен крем на Eucerin от серията DermoPURIFYER има всички тези положителни действия, тъй като съдържа млечна киселина, която прониква на достатъчна дълбочина порите, без да дразни кожата.

 

 

DermoPURIFYER_active-cАко кожата е прекалено мазна, по-подходяща грижа осигурява активният концентрат с млечна киселина към същата серия, като той може да се използва и през деня. Нанася се на засегнатите участъци и видимо подобрява вида на кожата.

 

 

 

 

 

DermoPURIFYER_hcПовечето лекарствени локални продукти след известен период на употреба изсушават кожата, като тя дори може да се зачерви, да се залющи и да стане по-чувствителна. В такива случаи е много важно да се възстанови баланса, да се хидратира и успокои. Поради този „страничен” ефект от терапията, е нужно да се използва хидратиращ продукт, който да намалява лъщенето и матира кожата, да регулира нарушените функции на кожата и същевременно да бъде добра основа за грим (Eucerin DermoPURIFYER Хидратиращ крем).

 

DermoPURIFYER_ahcПрез по-топлите и слънчеви месеци е необходимо да предпазим по подходящ начин мазната кожа от възможните негативни ефекти на слънцето. Eucerin DermoPURIFYER Интензивен Хидратиращ Крем SPF 30 осигурява интензивна хидратация, съобразена с особеностите на този тип кожа, а в същото време я защитава от слънчевите лъчи с достатъчно висок фактор – 30. Продуктът предппазва от появата на хиперпигментация, намалява лъщенето на кожата, като я матира. Същевременно осигурява отлична основа за грим.

 

DermoPURIFYER_cover-stickЗа прикриване на несъвършенствата Eucerin препоръчват DermoPURIFYER Стик Коректор, който плътно покрива възпалените участъци и едновременно с това ги заздравява. Цветът се адаптира към индивидуалния цвят на кожата.