Едно от най-сериозните предизвикателства пред красивата кожа са пигментните петна. Те са упорити – появят ли се веднъж, трябва да полагаш специални грижи за кожата през цялата година.

Какво представляват хиперпигментациите?

Хиперпигментациите са плоски, по-тъмни участъци от кожата с различна форма и размер. Те се появяват вследствие на свръхпроизводство на мелнин – пигмент, който естесвено се произвежда в кожата и ѝ придава цвят. Познати са различни видове хиперпигментации – слънчеви петна, лунички, мелазма (т.нар. „маска на бременността”), старчески петна и др.

Кои са основните фактори за появата на ?

Излагането на слънце е причина номер едно за хиперпигментациите. Други фактори са хормоналните промени (примерно при бременност), нараняванията, генетичната предразположеност, някои заболявания и процесът на стареене.

[adrotate banner=“7″]

 

Защо хиперпигментацията се контролира толкова трудно?

Синтезът на меланин може да се повлияе дори от минимални количества слънчева светлина. Хората, които страдат от хиперпигментации, е хубаво да използват специално разработени продукти, както и да използват висок слънцезащитен фактор 365 дни в годината, не само при слънчево време.

Как можем да се справим?

Стандартните терапии включват различни дерматологични манипулации: химически пилинг, лазерно третиране, микродермабразио. След тези процедури е необходима поддържаща грижа с продукти, които потискат синтеза на меланин и осигуряват фотозащита за предпазване от появата на нови петна.

Твърди се, че има и други методи за намаляване на пигментациите – масло от жожоба, сок от лимон, диета без захари. Но няма научни доказателства в тяхна подкрепа.

Решение на медицинската козметика

Продуктите от серията Eucerin EVEN BRIGHTER възпрепятстват прекомерния синтез на меланин и дълготрайно намаляват пигментните петна. В-ресорсинол е основната съставка – проучвания доказват, че тя започва видимо да намалява пигемнтните петна след 4 седмици. Продуктите имат и допълнително действие, като стимулират възстановяването на клетките от UV уврежданията, подхранват и предпазват кожата. По този начин пердотвратяват преждевременното стареене на кожата. Високата UV защита SPF 30 в дневния крем надеждно предпазва кожата от вредните UV лъчи и предотвратява появата на нови пигментации. Като всички продукти на Eucerin, продуктите EVEN BRIGHTER са не само ефикасни, но и с много добра поносимост от кожата.