d-r_Moers-CarpiД-р Марион Моерс-Карпи завършва медицина в университета Людвиг-Максимилиан в Мюнхен. По време на работата си в университетската болница на Хамбург-Епендорф тя създава специализирани консултативни срещи относно естетичната дерматология.През 2004 създава собствена практика “hautok” в Мюнхен.

Kои са най-модерните методи за запълване на бръчки, които използвате в практиката си и какво е специфично за тях?

В момента са популярни био-абсорбиращите субстанции. Най-вече използваме хиалуронова киселина – продукт, който е добре познат сред пациентите и добре приет. Той дава незабавни резултати и на практика няма странични ефекти. Напълно не предизвикващи алергии субстанции – особено плазмагел – също са много важни. Плазмагелът се добива от кръвта на пациента посредством едночасова процедура и е особено подходящ за пациенти с много чувствителна кожа.

[adrotate banner=“7″]

 

Дали козметичните продукти са добра алтернатива за пациенти, които не биха искали да прибягват до инжекции?

Един крем никога не би могъл да е толкова ефективен колкото инжекция при изглаждането на бръчки, но новата козметика постига отлични резултати, така че постоянната употреба на подходящ крем е алтернатива за пациенти, които предпочитат по-деликатните методи. Ботокс, както и новите процедури с радио-честотна терапия, действат добре за опъване на кожата при хора, които страдат от мимически бръчки. Тези, които се колебаят дали да прибегнат до инжекция, обаче, е добре да имат предвид, че това е агресивна медицинска процедура, която – макар и рядко – може да има странични ефекти.

Каква е ролята на правилната грижа за кожата след поставяне на инжекция?

Правилната грижа за кожата е необходима не само след поставяне на инжекция, а през цялото време. Веднага след поставянето на инжекция с хиалуронова киселина е необходимо нанасянето на крем против дразнение върху третираната област. Някои от пациентите ни изпробваха новия Hyaluron-Filler от Eucerin след инжекция с хиулоронова киселина и получиха доста добри резултати.

Кои санай-важнитерезултати от изследванията Ви с Eucerin® Hyaluron-Filler?

Резултатите са много впечатляващи. Не открихме абсолютно никаква несъвместимост – само известна доза “пристрастяване” сред изследваните пациенти. Отне ни само около десет минути след нанасяне, за да наблюдаваме незабавен и видим ефект. Резултатите бяха особено впечатляващи при вечерните тестове, след като кожата е «уморена» и е била подложена на множество негативни въздействия през деня. Може спокойно да се каже, че Eucerin® Hyaluron-Filler е един от най-добритекремове и абсолютно задължителен за всяка жена, коятосе намира в светлината на прожекторите. Наблюденията ни показаха огромен успех при дълготрайна употреба. Това е един много успешен крем против бръчки.

Eucerin® разработи следващото поколение Hyaluron-Filler

Eucerin® усъвършенства своите формули за да осигури по-добро проникване на активните съставки в кожата и да изглади дори дълбоките бръчки отвътре-навън, без инжекции.

Бръчките се формират на различни нива в кожата. Тайната на Hyaluron-Filler се крие в комбинацията на високоефективни съставки, които проникват в различните слоеве на кожата: Глицин Сапонинът стимулира естествения синтез на хиалуронова киселина в клетките на дермата, където се формират най-дълбоките бръчки. Хиалуроновата киселина с ниско молекулярно тегло запълва и изглажда бръчкитев дълбочина, а хиалуроновата киселина с високо молекулярно тегло изглажда бръчките на повърхността на кожата незабавно след нанасяне! В новите продукти хиалуроновата киселина е 5 пъти по-концентрирана, което значително повишава тяхната ефикасност.