Косата е от изключителна важност за всяка жена. Често сме свидетели на жени, които ронят сълзи ако фризьорът им е отрязал малко повече от това, което са желали. Друг път, когато една жена иска промяна, тя отново променя нещо в косата си, било то цвят или прическа. Но за да можем да експериментираме с косата си, трябва да я поддържаме и здрава и издръжлива на всички промени. Ето няколко съвета, които да Ви помогнат да имате здрава и искряща коса. Започнете с тази маска от кокосово масло.

Маска за коса с кокосово масло

За да постигнете желаният ефект не е нужно косата Ви да е напълно чиста. Даже е желателно да не сте я мили поне два дни. Всички сме запознати с вълшебните свойства на кокосовото масло – помага при свалянето на килограми. Но знаете ли, че е много полезно и за косата Ви? Ще я направи по-здрава и издръжлива. За да направите тази маска ще са Ви необходими:

Продукти

3 супени лъжици кокосово масло

1 супена лъжица зехтин екстра върджин

1 купа

Сложете кокосовото масло в купата и го намачкайте. Прибавете към него и зехтинът и бъркайте докато не получите гъста консистенция, която прилича на паста. Следващата стъпка е да нанесете сместа върху косата косата си.

Навлажнете косата си преди да поставите маската. Вържете я на висока конска опашка. По този начин ще нанесете маската само в основата на косата и краищата ѝ и ще избегнете корените. Тъй като косата започва да се омазнява точно от корените, ако нанесете част от маската и върху тях, може да я направите малко по-мазна от това, което желаете. Затова избегнете този проблем и внимавайте да не нанесете маска върху корените на косата си.

Нанесете цялата маска върху косата си, като се съсредоточите върху местата, които са по-изтощени. След това завийте опашката на кок като поставите и няколко фиби, които да го придържат. Оставете маската да действа няколко часа, а за постигане на максимални резултати можете и цяла вечер да останете с нея. В този случай използвайте шапка за баня, която да поставите на главата си, както и хавлиена кърпа, която да поставите върху възглавницата си. След това измийте косата си с шампоан. Не си мислете, че можете да я отмиете просто с вода. Тъй като кокосовото масло е мазно няма да може да се отстрани напълно само с изплакване, а косата Ви ще е мазна и неприятна на допир. Затова никога не пропускайте измиването с шампоан.

Можете да използвате маската с кокосово масло колкото често пожелаете, за разлика от друг тип маски, които изискват даден период преди отново да я приложите на косата си. Стилизирайте прическата си както желаете, и права и на големи къдрици, косата Ви ще блести винаги след като сте изпробвали маската. Единственото нещо, което Ви остава да направите след това е да се наслаждавате на постигнатите резултати.

Домашен балсам с авокадо

След като сте направили маска за коса в домашни условия, можете да пробвате и с домашен балсам за коса с авокадо. Авокадото е много полезно за човешкия организъм, съдържа витамини и минерали, спомага за нормалното функциониране на черния дроб и предпазва от рак на гърдата. Сега вече можете и да го използвате ако имате суха коса или цъфнали краища. Ето една рецепта за домашен балсам с авокадо.

Смесете еднакви пропорции авокадо (обелено, нарязано, може и да е пасирано) със зехтин. Ако нямате зехтин, можете да го замените с лавандулово масло. Разбъркайте добре, за да получите хомогенна смес. След това намажете обилно косата си, като се стараете да избягвате скалпа. Съсредоточете се върху сухите краища. Оставете балсамът да престои половин час и измийте обилно с вода и шампоан. Ако сте доволни от постигнатите резултати, повторете процедурата след няколко дни.

Разгледайте нашите промоционални предложения на Eucerin