Всяка дама обича да поддържа външния си вид. Хубавата прическа, перфектния грим и красивите нокти са част от това. Разбира се, жените обичат и хубавите тоалети, в които да се чувстват добре. Но в крайна сметка, доброто усещане за себе си е комплекс от много неща.

Красивият маникюр може да изглежда по безброй различни начини. В днешно време има лакове и видове нанасяне, които могат да останат на ноктите до близо месец. Има разбира се и класически маникюр, който краси ноктите ни едва няколко дни. Френският маникюр, както и червеният са едни от най-популярните и предпочитаните от дамите.

По-дръзките жени обаче, често предпочитат да изберат нещо различно, което не всеки би носил. Напоследък модата за ноктите е блестящият (Glitter) маникюр. Той съдържа миниатюрни (или не до толкова) бляскави пигменти. Бляскавият лак може да бъде открит във всякакви цветове и да се нанася както като допълнение към друг цвят и маникюр, така и самостоятелно.

Ако не сте опитвали бляскав лак, рано или късно трябва да го направите, особено за по-освободени събития или партита. Освен всичко останало е много по-лесно да нанесете бляскав лак, отколкото например черен. Трудното обаче идва, когато трябва да бъде премахнат бляскавия лак от ноктите. Много дами не знаят как да направят това и дори доста често нараняват нокътната плочка.

Всъщност има и лесни методи за премахването на бляскавия маникюр и не трябва, да се плашим да го нанасяме само заради това. Стига веднъж да научим и кое и как, след това всичко е лесно.

И как всъщност махаме бляскавия лак?

Трябват ви лакочистител (който да съдържа ацетон), памук или памучни тампончета (за предпочитане второто) и домакинско готварско фолио.

И колкото и странно да звучат нещата, от които ще се нуждаете те всъщност не са нищо особено.

  1. Напояваме 10 памучни тампончета с лакочистител.
  2. Нарязваме домакинското фолио на квадратни парченца, които да са достатъчно големи , че да можем да ги увием около пръста си.
  3. Поставяме по 1 напоено тампонче върху всеки пръст и след това увиваме в домакинското фолио.
  4. Оставаме така за около 10 минути, като втриваме тампончето в лака.
  5. Премахваме фолиото и с ако има някакъв останал лак го махаме с ново тампонче с лакочистител.

Това е целият процес. По този начин предоставяме възможността на бляскавия ни лак да се разтвори и премахването му е много лесно. Освен това, единственият начин да премахнем лака, без да нараним нокътната плочка е точно този.

След като най-после сте премахнали лака и всякакви нежелани остатъци продължете с нормалната поддръжка, която правите на ноктите си – премахване на кожичките, полиране, пилене и други.

След като веднъж се убедите, че няма нищо страшно в слагането и махането на бляскав лак, просто му се радвайте и го носете в каквито цветове пожелаете.

За да изгеждат ноктите Ви в перфектна форма трябва да приемате хранителни добавки, като например ревалид капсули, геритамин нео.