Публикувано от
Волюмизация срещу стареене

Волюмизация срещу стареене

- Д-р. Денкова, какви са причините за стреенето на кожата ни? – Ще перефразирам небезизвестната мисъл „Човек дори добре да живее, остарява!“. Стареенето е естествен процес, в който участват външни и вътрешни фактори. Външните фактори, които оказват влияние на стреенето, са стреса,  тютюнопушенето, прекомерното излагане на слънце или т. нар. фотостареене.

Публикувано от

Интервю със Стефани Конзелман, директор на отдел Разработване на дермокозметика в Байерсдорф

“Ако имаш пигментни петна трябва да бъдеш дисциплиниран 365 дни в годината.” Стефани Конзелман, директор на отдел Разработване на дермокозметика в Байерсдорф, отговаря на въпроси, свързани с хиперпигментацията и „най-добрата избелваща съставка, която Байерсдорф някога е използвал в крем”: B.-Resorcinol Защо хиперпигментацията се контролира толкова трудно? Хиперактивните меланозоми реагират дори на минимални количества слънчева светлина. […]

Публикувано от

Естетична дерматология – интервю с д-р Марион Моерс-Карпи

Д-р Марион Моерс-Карпи завършва медицина в университета Людвиг-Максимилиан в Мюнхен. По време на работата си в университетската болница на Хамбург-Епендорф тя създава специализирани консултативни срещи относно естетичната дерматология.През 2004 създава собствена практика “hautok” в Мюнхен.